Concept Art: Graphic Novel “Phone Away”

Phone Away is een concept voor een animatieboek over identiteit en identiteitsfraude. Je volgt het personage ”X” die zijn/haar eigen identiteit kwijtgeraakt is door traumatische ervaringen in het verleden. In het boek volg je het proces waarbij “X” de identiteit van Laura langzaam overneemt, zowel digitaal als fysiek. Hoe ver gaat “X” voor zijn/haar droom om iemand anders te zijn dan zichzelf?

Globale beschrijving van het verhaal

In het boek volg je het personage van Laura. Op een dag komt Laura in een ernstig ongeluk terecht. Ze wil een kind redden dat de straat op rent, maar raakt daarbij zwaar gewond en komt in het ziekenhuis. Ze ligt in een coma, en lijkt maar niet wakker te worden. Als ze eindelijk ontwaakt lijkt haar leven drastisch te zijn veranderd…

Het leven van Laura is gered, maar de ziekenbroeders vergeten één belangrijk ding op de dag van het ongeluk. Dat een cruciale invloed heeft op haar leven…

Hoofdpersoon X staat versteld. Laura, het social media wonder van de klas en het mooie, populaire meisje, ligt ineens in het ziekenhuis. X zag alles voor zijn/haar eigen ogen gebeuren: Laura die werd aangereden en naar het ziekenhuis werd gebracht. Niemand lijkt om de een of andere reden contact met haar op te kunnen nemen. En daar is maar 1 reden voor: De telefoon en alle persoonlijke eigendommen van Laura bleven achter op de plek van het ongeluk. Hoofdpersoon X heeft haar mobiele telefoon meegenomen en is daarmee in het bezit van Laura’s online identiteit.

Door het boek heen zie je dat X steeds meer de identiteit van Laura over begint te nemen. Hoofdpersoon X is iemand die door de tijd heen steeds onzekerder over zichzelf is geworden en een negatief zelfbeeld heeft. Hij of zij wordt steeds donkerder en duisterder in zijn gedachtenpatroon over zichzelf. X is getekend door ervaringen zoals verstoting, pestgedrag, uitsluiting en buiten gesloten worden. Iemand anders worden lijkt de ideale uitkomst, en de telefoon van Laura biedt prachtige mogelijkheden. Maar hoe ver zal X gaan in zijn identiteitsdiefstal?

Door middel van dagboektesten, illustraties en animaties kom je steeds meer achter het proces van het overnemen van de identiteit van de ander.

 

 

  • project Illustration
  • Skills Photoshop
  • Customer Example
  • Project 2013