Dewy-Venerius-Dutch-kawaii-Illustrator-designer-profile-picture-circle-B by .

Over Dewy

Ik ben Dewy, een Nederlandse illustratrice & designer, gevestigd in Beverwijk. Mijn specialisatie ligt bij het maken van Kawaii designs. “Kawaii” betekent “schattig of lief” in het Japans, en mijn jarenlange interesse in de Aziatische cultuur is dikwijls terug te zien in mijn werk. Vanaf 2019 werk ik fulltime voor mijn ontwerpstudio DewyCreations.

Mijn illustraties zijn erg veelzijdig en kunnen voor veel verschillende doeleindes gebruikt worden. Ik houd ervan om de grens tussen illustratie en andere toepassingen op te zoeken. Daarom liggen vandaar de meeste projecten waar ik aan werk vaak op het snijvlak tussen illustratie en productontwerp. Zo maakte ik bijvoorbeeld een ontwerp voor een zweefmolen, diverse character designs & illustraties voor een kinderboek.

Op dit moment ben ik ook druk met het ontwikkelen en vormgeven van het merk Van Orange, in samenwerking met EC4U. Dit merk is gebaseerd op 4 schattige karakters die ik heb ontworpen; Milan (de kip die dol is op de natuur), Yasmin (het modebewuste konijn), Yaya (de lieve panda) en Dexter (de streetstyle hond). Eind 2021 worden de eerste tableware- en stationery collectie gelanceerd op de Chinese markt.

Ik ben erg benieuwd naar jouw wensen en ik denk graag mee! Stuur gerust een mailtje.


Opleidingen en Nominaties

2013 – 2018 Afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2013 Nominatie Eindwerkprijs Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten

2013 Stage bij ontwerpbureau Milo Rottinghuis

2015 – 2018 Stages bij diverse educatieve instellingen (MK24, IMC Weekendschool, Damstede Lyceum, Spinoza Lyceum)

2011 – 2012 Oriëntatie cursus Art and Design (Artez Arnhem)


Samenwerkingspartners en Cliënten

EC4U Limited – Stichting Yoga Zwolle – Stationery World – Speeltuin Amstelpark – Kawaii4U – Jacolijn Verhoef Jewellery – Wuzci – Atelier Witmond – de Blije Luiaard – Hireillo – Sten Lee marketing – Heel Heemskerk Tekent