Character design voor de Hireillo Trading Card game

“Rowin Rascal ziet er dan misschien schattig uit, maar hij is en stiekeme en ontzettend slimme dief. Rowin steelt schatten en verbergt ze in zijn geheime hol. Dankzij zijn onberispelijke sneaky-ness is hij nog nooit gepakt. Terwijl hij huizen, verlaten gebouwen en superveilige musea binnensluipt, is geen snuisterij veilig voor zijn grijpgrage pootjes!”

De illustratie is onderdeel van de Versus Evil Trading Card game, een project dat opgezet is door Hireillo. Aan de hele game hebben meer dan 50 illustratoren meegewerkt. De briefing (vertaald uit het Engels):

“Het thema van het kaartspel is Versus Evil, en we verwachten dat je een personage creëert dat sterke negatieve connotaties oproept, zoals een slechterik, een handlanger, een kwaadaardige aartsvijand of een schepsel van de duistere kunsten. We willen geen antihelden of valse protagonisten. We willen dat je doet waar je goed in bent; dit is geen gelegenheid om te experimenteren. Als je een gevestigde stijl hebt; blijf trouw aan jezelf en probeer niet te zijn wat je niet bent.”

Ik wilde een ietwat schattig uitziend wasbeerpersonage ontwerpen. De kleine slechterik zou een schurk in een kinderboek of -serie zou kunnen zijn. Hij is getekend in een comic-achtige actie-pose terwijl hij zojuist een internationaal museum heeft beroofd van haar meest kostbare diamant.

Het doel van de Art Cards is om de artiesten exposure en inkomsten te geven. Voor elke verkochte kaart wordt een tweede kaart verstuurd naar artdirectors, uitgevers, reclamebureaus en andere speciaal geselecteerde partijen die illustratoren en andere creatievelingen inhuren. De kaarten zijn te koop via de webshop van Hireillo.

De Trading Card-game werd officieel gelanceerd in november 2021 tijdens Thought Bubble, het belangrijkste Comic Art Festival in Yorkshire.